Vellinge Golfklubb

Golf ClubGolfklubben i Vellinge är så mycket mer än bara golf. På denna klubb hittar du bland annat Golfkrogen som är en restaurang. Menyn för varje vecka uppdateras på Facebook, där de har en egen sida. Här på restaurangen serveras dagens lunch, men du kan även få hjälp att anordna firmafester eller bröllop. Dessutom kan klubben hjälpa till med både mat, dryck, lokal och serveringspersonal under dessa tillställningar.

På Vellinge Golfklubb är alla välkomna för att spela. Man kan komma dit och spela som gäst, och betalar endast för den golfturen. Du kan även hyra golfbil här, så att du slipper gå runt hela banan. Om du är sugen går det även att köpa ett golfpaket där även boende på hotell ingår.
På denna golfklubb kan man säga att det inte finns någon åldersgräns för att bli medlem. Olika priser på medlemskapet råder beroende på ålder och hur ofta man ska spela. Till exempel kan man lösa medlemskap för juniorer från 0-10 år, yngre juniorer 11-15 år, äldre juniorer 16-21 år, yngre seniorer 22-30 år och seniorer från 31 år och uppåt. Utöver detta finns Greenfee där bland annat senior alla dagar finns som alternativ.

Vellinge Golfklubb erbjuder en korthålsbana på 6 hål som är perfekt att träna lite extra på. Det finns även en 18-hålsbana.
Klubben är ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund genom Svenska Golfförbundet.

Om man som medlem utför ett förtjänstfullt och värdefullt arbete, eller främjat föreningens syfte på annat sätt inom verksamheten kan man utses till hedersmedlem. För att bli det ska förslag om detta lämnas in till styrelsen. Om det hörsammas framförs sedan förslaget till föreningsstämman som sedan tar beslutet. En hedersmedlem behöver inte betala någon medlemsavgift, men ska jämställas med de andra aktiva medlemmarna.

Detta är en klubb som är mycket mån om sina medlemmar. Hit ska man kunna komma och spela på välskötta banor och känna sig välkommen. Om du inte har varit här förut rekommenderas du varmt att ta en tripp hit.