Största tävlingarna inom golfen

Biggest races in the golfOm man har spelat golf ett längre tag kanske man även har provat på en del tävlingar och många golfares dröm är att någon gång få deltaga i en av de största tävlingarna. Dessa prestigeladdade tävlingar kallar man för Majors. De som tävlar här är de främsta inom golfen, och vi hittar namn som Annika Sörenstam och Tiger Woods som båda har vunnit ett flertal Majors.

När vi pratar om Majors innefattar det fyra tävlingar inom herrgolfen och fyra tävlingar inom damgolfen. Dessa tävlingar deltar man inte i första hand för vinstpengarnas skull (även om det är väl tilltagna prissummor), utan här handlar det mest om att man får förtur till diverse turneringar om man vinner.

De fyra tävlingar som ingår i kvinnornas Majors är: Kraft Nabisco Championship, U.S. Woman’s Open, LPGA Championship sam Ricoh Woman’s British Open; Annika Sörenstam har tagit hem 10 stycken vinster i dessa. Under 1940-60-talet dominerade Patricia Berg inom damgolfen och hon vann hela 14 Majors. Genom 41 olika tävlingar uppnådde hon totalvinst både i LPGA och WPGA.

Herrarnas Majorstävlingar var ursprungligen The Open Championship, The British Amateur, U.S. Open och U.S. Amateur. De båda amatörtävlingarna ersattes av PGA Championship och The Masters. Dessa hålls på PGA-touren samt PGA European Tour, som anses vara de mest prestigefyllda i världen och därmed är alla golfares dröm.

Majors är en årlig höjdpunktvid sidan av den spelas vartannat år den återkommande Ryder Cup.
Här deltar elitspelare från världen över och tävlingarna är mycket väl ansedda. De största namnen på herrarnas sida är Jack Nicklaus, Bobby Jones och Tiger Woods.

Den som har vunnit flest Majors genom tiderna är Nicklaus, och efter honom ligger Woods med 14 segrar. Det som gjorde Bobby Jones känd var genom hans Grand Slam 1930, vilken han åstadkom genom att vinna samtliga dåvarande Majorstävlingar.