Golfreglernas historia

Golf Rule's HistoryRegler inom golf har funnits länge, och de första upprättades redan 1744. Dessa kom till genom Gentlemen Golfers of Leith, de kom senare att kallas Honourable Company of Edinburgh Golfers. Här var det regler som beskrev hur en viss tävling skulle gå till, nämligen den om Edinburghs silverklubba. Många av dessa ursprungliga regler finns fortfarande kvar i dag.

Om man ser på reglerna i St Andrews 1754 så var de identiska med de från 1744, det enda som skiljde var den 5:e regeln som berör den delen med att droppa bollen bakom ett vattenhinder, vilket innebar att man skulle kasta bollen minst 6 yards.

• År 1773 kom det ett förbud mot att i hinder grunda klubban.
  • 1775 kom regeln om Mark under arbete.
  • 1783 fastställdes regeln att bolletning fick bara ta maximalt fem minuter.
  • År 1786 introducerade Crail sidovattenhindret.

Varje golfklubb som var lite större hade sina egna regler fram till mitten av 1800-talet. De flesta andra klubbar anslöt sig till de regler som HCEG och Society of St Andrews Golfers. Versionerna som de erbjöd var nästintill identiska, då dessa lånade av varandra.

1834 fick Society of St. Andrews Golfels kungligt beskydd och blev då ledande när det kom till reglerna. Klubben bytte då namnet till Royan & Ancient, under samma tid hade HCEG ekonomiska bekymmer. Dock hindrade detta inte andra klubbar från att hålla fast vid både HCEG:s och sina egna regler.

Detta ledde till att The Open Championship som inleddes 1860 hade olika regler för vart år. Vilka regler som gällde berodde på vilken bana det spelades på just det året.

Regeln om att få byta ut en boll som gått sönder utan att plikta med ett slag kom 1851.

1896, inför det kommande The Open Championship bestämde man att R&A skulle ta fram regler som skulle gälla över hela världen. De blev klara 1899, samtidigt som R&A blev de som bestämde över hela världen (inom golf) förutom i Mexiko och USA.

Ett samlat regelverk som gäller än idag blev klart 1968.